E achter B

Voor je werk met een aanhanger achter de auto rijden, kluswerkzaamheden, op vakantie met de caravan of bijvoorbeeld met een paardentrailer achter je auto. Je hebt het rijbewijs BE vaker nodig dan je misschien zou denken.

E achter B rijbewijs in 1 dag of 2 dagdelen

Het E achter B rijbewijs in 1 dag of 2 dagdelen halen? Het kan bij Rijschool Edwin Hillenga. Wel is het verstandig om voorafgaand aan de opleiding een intest te rijden om je rijvaardigheid te bepalen. De intest is vrijblijvend, dus na de intest kun je ook besluiten om de standaard opleiding te volgen. Tijdens onze spoedopleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen, achteruit rijden en andere vaardigheden die nodig zijn om je BE rijbewijs te halen. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen.

Standaard opleiding BE rijbewijs halen

Heb je geen haast met je BE rijbewijs halen? Dan is de standaard opleiding iets voor jou! Tijdens onze standaard opleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen en achteruit rijden en andere vaardigheden die nodig zijn om je BE rijbewijs te halen. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen. Tijdens deze opleiding les je één of meerdere keren per week. Het praktijkexamen rijbewijs BE kan direct aangevraagd worden, zo weet je direct waar je aan toe bent!

Wanneer heb ik een E achter B rijbewijs nodig?

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andersoortige aanhanger wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben en hiervoor dus apart examen hebben gedaan. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen met welke combinatie met aanhangwagen, caravan of trailer ze nu wel of niet in het bezit moeten zijn van het E achter B rijbewijs. Beantwoord onderstaande vragen en u weet of het B rijbewijs volstaat of dat u toch in het bezit dient te zijn van uw BE rijbewijs.

* (let op ! Het laadvermogen staat op het kentekenbewijs van uw aanhangwagen. Ga niet uit van het gewicht dat u op dat moment vervoert).